Εγκαταστάσεις

Ειδικά για τη διαμόρφωση των χώρων, λάβαμε υπόψη μας επιστημονικά δεδομένα και τις εμπειρίες των καταξιωμένων συνεργατών μας και δημιουργήσαμε χώρους γεμάτους χρώματα και φως. Με πίνακες, φυσικό φως, ζωγραφική, χειροτεχνίες και φωτογραφίες αναδεικνύουμε τη ζωή των ενοίκων και τους βοηθάμε να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους. Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης αποπνέει ένα ζωντανό χώρο γεμάτο υγεία.

  • Τα δωμάτια προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής από 1 έως 4 κλίνες
  • Ιδιωτικό μπάνιο με ράβδους στήριξης
  • Ασφαλές, μη ολισθηρό δάπεδο
  • Κλιματισμό
  • Τηλεόραση
  • Συσκευή παροχής οξυγόνου
  • Ιματισμό (σεντόνια, πετσέτες) που αντικαθίσταται 2 φορές την εβδομάδα

Διάφοροι Χώροι

Στο προαύλιο χώρο του Γηροκομείου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Νικολάου, ένα πραγματικό θρησκευτικό στολίδι  στον οποίο τελείται η Θεία Λειτουργία σχεδόν κάθε Κυριακή αλλά και στις μεγάλες εορτές δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος να εκκλησιάζονται συχνά.

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο κτήριο για τις ανάγκες των ηλικιωμένων, διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια και άνετους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους περιλαμβάνονται: Χώρος υποδοχής (reception), τραπεζαρία, Σαλόνι, Ιατρείο, Φαρμακείο, εξωτερική βεράντα με θέα, κήπος κ.α.

Ασφάλεια

Το Δεκάζειο Γηροκομείο είναι ένας ασφαλής χώρος. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από την κατασκευή του κτιρίου έως και την τελευταία λεπτομέρεια ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης ασφάλεια των ενοίκων. Η είσοδος και η έξοδος από την μονάδα ελέγχεται. Η πρόσβαση σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως κοινόχρηστες σκάλες είναι περιορισμένη.

Διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης, ενώ πυροσβεστικά μέσα είναι διαθέσιμα σε εμφανή σημεία σε όλους τους χώρους και βεβαίωση πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στα μπάνια μπορεί να μπει αναπηρικό καρότσι και υπάρχουν ειδικές ράβδοι στήριξης. Στα μπαλκόνια το ύψος από τα κάγκελα είναι μελετημένο. Υπάρχει φωτισμός νύχτας και φωτιστικά ασφαλείας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Νέο κτίριο – Προοπτική

Η κατασκευή του νέου κτηρίου του Δεκάζειου Γηροκομείου, θα δώσει άλλη πνοή στην φροντίδα των ηλικιωμένων της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας.

Με σύγχρονες προδιαγραφές στην κατασκευή και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ηλικιωμένους, το νέο κτίριο θα προστεθεί στις ήδη άρτιες εγκαταστάσεις του παλαιού κτιρίου.