Ευγένια και Συμπεριφορά

Το έμπειρο και φιλικό προσωπικό του γηροκομείου μας είναι πάντα στη διάθεση των ηλικιωμένων, φροντίζουν με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα για οποιαδήποτε ανάγκη τους, ενώ τους κάνουν να αισθάνονται σαν μέλη μιας μεγάλης, αγαπημένης οικογένειας.

Αξιόπιστη Ιατρική και Νοσηλευτική Περίθαλψη

Στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης υπάρχει συστηματική ιατρική παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των ηλικιωμένων από τον ιατρό της μονάδας μας.

Η ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση είναι καθημερινή από διαφόρων ειδικοτήτων ιατρούς εξειδικευμένους σε θέματα τρίτης ηλικίας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων μπορούν να γίνουν, από εξωτερικούς συνεργάτες, μικροβιολογικές εξετάσεις, υπέρηχοι και ακτινογραφίες.

Κατά την εισαγωγή παραδίδεται στον εφημερεύοντα ιατρό, το πρόσφατο ιατρικό ιστορικό (μικροβιολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.α.)  και η αγωγή που έχουν δώσει οι θεράποντες ιατροί. Μεριμνούμε για την πρόληψη και την διατήρηση της σωστής υγείας των ενοίκων μας, με την εφαρμογή ενδεδειγμένων μεθόδων όπως ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός κ.α.

Το υψηλό επίπεδο φροντίδας επιτυγχάνεται με την παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις βάρδιες, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του ιατρού του γηροκομείου.

Διατροφή

Διαθέτουμε μαγειρείο στο οποίο ετοιμάζονται καθημερινώς τα γεύματα των ηλικιωμένων. λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας, υγιεινής και χειρισμού των τροφίμων όπως προβλέπονται στο αντίστοιχο εγχειρίδιο του ΕΦΕΤ. Λαμβάνεται ειδική μέριμνα για δίαιτες και ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες. Το πρόγραμμα διατροφής αλλάζει κάθε εβδομάδα και ελέγχεται αυστηρά ως προς την ποιότητα του από τον θεράποντα Ιατρό της Μονάδας.

Καθαριότητα – Προσωπική υγιεινή

Σημαντικός παράγοντας στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η καθαριότητα των ενοίκων, των δωματίων τους, και των κοινόχρηστων χώρων. Από την πρώτη στιγμή της επίσκεψής σας στο γηροκομείο μας θα διαπιστώσετε την απουσία δυσάρεστων οσμών. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι καθαριότητας, σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό, φέρνουν καθημερινά σε πέρας με επιτυχία αυτό το έργο.

Δραστηριότητες – Εκδηλώσεις

Παράλληλα προσφέρεται ψυχαγωγία με διάφορες εκδηλώσεις που κατά διαστήματα πραγματοποιούνται στο ίδρυμα αλλά και τους παρέχεται η δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Καθημερινά λαμβάνουν χώρα ομάδες δραστηριοτήτων με αντικείμενα:

 • Τη νοητική ενδυνάμωση
 • Τη δημιουργική απασχόληση
 • Τη θεραπεία μέσω της τέχνης (ζωγραφική, πηλός, κολάζ),
 • Τραγούδι – χορωδία,
 • Τον προσανατολισμό στο χρόνο και τον χώρο με ανάγνωση εφημερίδων και συζήτηση θεμάτων της επικαιρότητας.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής & Αίτηση

 1. Αίτηση τοῦ ἐνδιαφερομένου γιά τήν εἰσαγωγή του, ὑπο­γε­γραμ­μένη ἀπό τόν ἴδιο τόν ἐνδια­φε­ρό­με­νο ἤ σέ περί­πτω­ση ἀδυνα­μίας του πιστο­ποιουμένης ἰατρι­κά ἀπό τόν πλη­σιέ­στε­ρο συγγενῆ του ἤ σέ περίπτωση μή ὑπάρξεως συγ­γε­νῶν ἀπό κοινωνική λειτουργό τῆς Κοινωνικῆς Πρό­νοιας.
 2. Πρόσφατες γενικές αιματολογικές εξετάσεις.
 3. Ακτινογραφία θώρακος με σχετική διάγνωση.
 4. Πιστοποιητικό ιατρού δερματολόγου ότι δεν πάσχω από μεταδοτικό νόσημα.
 5. Πιστοποιητικό ιατρού ψυχιάτρου ότι δύναμαι να συμβιώσω.
 6. Γνωμάτευση θεράποντος ιατρού.
 7. Βιβλιάριο Υγείας
 8. Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
 9. Αστυνομική Ταυτότητα.
 10. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος από την Δ.Ο.Υ.
 11. Αντίγραφο βεβαίωσης αποδοχών πιστοποιημένης σύνταξης.
Συμπληρώστε την Αίτηση Εισαγωγής