Ο Μητροπολίτης μίλησε για την ανακαίνιση του γηροκομείου αλλά και την  επέκτασή του καθώς οι ανάγκες είναι πιο μεγάλες. Η νέα πτέρυγα είναι ένα μεγάλο κτίριο, σύγχρονο και έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα εγκαίνια του νέου κτιρίου βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Δεκάζειου γηροκομείου Τρίπολης, δωρεά της Ευγενίας Τριανταφυλλάκου. Το ποσό το οποίο διετέθη -όπως ανακοινώθηκε- για την ανέγερση του έργου έφτασε το 1.127.000 ευρώ.

Οι δωρεές δεν σταμάτησαν με ακόμη μία ενός Τριπολίτη ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες του δευτέρου ορόφου.

Ο κ. Γιαννακούρας με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας τρίτης ηλικίας μίλησε για τους γέροντες και για όλα αυτά που έχουν προσφέρει στην χώρα, όταν μετά από τις δύσκολες συνθήκες του πολέμου αναστήλωσαν την Ελλάδα. Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας δεν παρέλειψε να μιλήσει για του διαβιούντες οι οποίοι έχουν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους αρκετά χρόνια.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, ο Αντιπεριφερειάρχης και η εντεταλμένη σύμβουλος του ιδρύματος κυρία Μπρακουμάτσου, ξενάγησαν τους επισκέπτες στο νέο κτίριο.