Διοίκηση

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης στεγάζει, διατρέφει και περιθάλπει κυρίως απόρους γέροντες και γερόντισσες του Νομού Αρκαδίας δωρεάν ή και άλλους πού καταβάλλουν τα ανάλογα τροφεία. Οι φιλοξενούμενοι που περιθάλπονται σήμερα στο γηροκομείο ανέρχονται στους 65.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δεκαζείου Γηροκομείου απαρτίζεται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο ως Πρόεδρο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Δήμαρχο Τριπόλεως και ένα διευθυντή Γυμνασίου ή Λυκείου Τριπόλεως ως μέλη. Διευθύνων Σύμβουλος του Δεκάζειου Γηροκομείου Τριπόλεως είναι η κυρία Δώρα Μπρακουμάτσου.

Προσωπικό

Νοσηλευτικό Προσωπικό

Το νοσηλευτικό προσωπικό μας είναι οργανωμένο με:

  • Προϊσταμένη νοσηλείας
  • Νοσηλεύτριες έμπειρες και κατάλληλα εκπαιδευμένες σε όλες τις βάρδιες καθόλο το 24 ωρο που φροντίζουν τους ενοίκους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για: Ατομική υγιεινή, Βοήθεια στο τάισμα, Λήψη φαρμακευτικής αγωγής, Έλεγχο πίεσης, θερμομέτρηση, μέτρηση σακχάρου.

Βοηθητικό Προσωπικό

Το βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, πέρα από την αγάπη και την εξατομικευμένη περιποίηση, φροντίζει να διατηρείται καθαρός ο χώρος, τόσο των δωματίων όσο και των κοινόχρηστων χώρων, χρησιμοποιώντας ελεγμένα οικολογικά προϊόντα. Το πλύσιμο των προσωπικών ρούχων  (εφόσον είναι κατάλληλα για πλύση σε υψηλές θερμοκρασίες), το οποίο γίνεται σε μεγάλα επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια και αποστειρώνονται βάση των κανόνων υγιεινής.

Σκοπός

Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση, περίθαλψη και η φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων, διασφαλίζοντας την ευημερία των ηλικιωμένων και το σεβασμό της προσωπικότητας τους σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ατομικότητα, ασφάλεια, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια τους, καθώς και στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες διαβίωσης και αρχές συμβίωσης που επιτρέπουν και προάγουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενοίκων της. Αυτό γίνεται σε ένα περιβάλλον αξιοπρεπές και ανοικτό προς όλους.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην κάλυψη των αναγκών υγείας των ηλικιωμένων. Για το σκοπό αυτό στο Δεκάζειο Γηροκομείο απασχολείται εξειδικευμένο προσωπικό και επιδιώκεται συνεργασία με διάφορες ιατρικές ειδικότητες.
Διασφαλίζουμε συγκεκριμένους παράμετρους, όπως η ατομικότητα, η αξιοπρέπεια, η ανεξαρτησία, η επιλογή και η αυτοπραγμάτωση με παράλληλη κάλυψη των βιοψυχοκοινωνικών τους αναγκών.

Δωρητές

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης έχει κατά καιρούς δεχθεί δωρεές από ανθρώπους με αγάπη προς το συνάνθρωπό τους. Οι ευεργέτες και δωρητές του γηροκομείου μας, κατέχουν εξέχουσα θέση στους χώρους του.